• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

ING VERKOOPT BELANG IN INDIASE BANK - MEDIA

15/11/2018

Aandelen van Kotak Mahindra Bank stegen donderdag, na een grote transactie waarin ongeveer 0,7 procent van het aandelenkapitaal van eigenaar wisselde in de handel voorbeurs in India. Dat meldde persbureau Bloomberg Quint donderdag.

Er werden donderdag 9,56 miljoen aandelen van de Indiase bank gekocht door het staatsinvesteringsfonds van Singapore en ING zou in totaal 12,7 miljoen van zijn stukken hebben verkocht. Kotak Mahindra noteerde bijna 3 procent hoger.

Dinsdag meldde het samenwerkingsverband van Bloomberg al dat ING Groep zijn resterende belang in Kotak Mahindra, met een waarde van zo'n 1 miljard dollar, zou willen verkopen.

ING had in september nog een belang van 3,7 procent in de Indiase bank.

De opbrengst zou moeten dienen om de kapitaalpositie van ING te versterken. Die verzwakte dit jaar door een grote boete van de Nederlandse autoriteiten van 775 miljoen euro, voor het onvoldoende naleven van regels ter voorkoming van witwassen.

ING fuseerde in 2014 zijn Indiase bank ING Vysya Bank met Kotak Mahindra en hield daar een belang van 6,5 procent aan over. Twee jaar later werd al een belang van 2,5 procent verkocht aan Kotak Mahindra.

Door: ABM Financial News.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.