• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

FLINK LAGERE WINST DAIMLER

25/10/2018

Daimler heeft in het derde kwartaal de winst flink onder druk zien staan. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van onder meer Mercedes.

 

"De automotive sector en dus ook Daimler bevinden zich in een erg uitdagende omgeving", zei topman Dieter Zetsche donderdag. Toch is er een aanhoudende goede vraag van klanten, en dat geeft vertrouwen voor het vierde kwartaal, aldus Zetsche.

 

De omzet van Daimler liep op jaarbasis terug van 40,7 miljard naar 40,2 miljard euro. De EBIT daalde zelfs van 3,4 miljard naar 2,5 miljard euro. Netto verdiende Daimler 1,8 miljard euro, 0,4 miljard euro minder dan een jaar terug.

 

Als een verrassing komen de cijfers niet. Op 19 oktober waarschuwde Daimler al dat het "significant" lagere resultaten voorzien voor 2018 en dat de EBIT in het derde kwartaal zou dalen naar 2,5 miljard euro.

 

Daimler waarschuwde eerder deze maand voor een stijging van de kosten met betrekking tot overheidsmaatregelen in verschillende regio's voor dieselvoertuigen. Daarnaast verkoopt het bedrijf minder Mercedes-bestelbussen als gevolg van vertragingen in de levering. Ook kampt de fabrikant met een afnemende vraag in sommige markten bij de bussentak.

 

Door: ABM Financial News.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.