• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Flow Traders op weg naar recordjaar

18/10/2018

Flow Traders heeft in het derde kwartaal van 2018 flink hogere resultaten geboekt, zoals ook werd voorzien, hoewel op kwartaalbasis sprake was van stevige dalingen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de flitshandelaar.

 

Volgens Co-CEO Dennis Dijkstra was er in het afgelopen kwartaal sprake van een seizoensmatige vertraging, vooral in Amerika. Geopolitieke gebeurtenissen hadden volgens de topman slechts kortstondig impact op de markt.

 

De handelsomzet kwam uit op 42,4 miljoen euro, tegen 31,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten vooraf gemiddelde op 44,9 miljoen euro. In het tweede kwartaal van dit jaar lag de omzet overigens nog op 53,8 miljoen euro, waardoor er op kwartaalbasis sprake was van een daling van 21 procent.

 

Vooral in Amerika daalden de inkomsten op kwartaalbasis, met maar liefst 45 procent. Toch meldde Flow Traders wel marktaandeel te hebben gewonnen in de Amerikaanse markt voor  Exchange Traded Products. Ook in Europa en de andere regio's wist Flow Traders meer marktaandeel te veroveren.

 

Na drie kwartalen staat het handelsinkomen dit jaar op ruim 309 miljoen euro, 144 procent meer dan na de eerste negen maanden in 2017. Dijkstra sprak dan ook van nu al het beste jaar voor Flow Traders sinds de oprichting.

 

Deze hogere omzet leverde in het derde kwartaal een EBITDA op van 12,7 miljoen euro en een nettowinst van 8,2 miljoen euro. Analisten gingen uit van respectievelijk 15,1 miljoen en 10,6 miljoen euro. In het tweede kwartaal verdiende Flow Traders nog 17,2 miljoen euro en in het derde kwartaal van 2017 was dit 5,6 miljoen euro.

 

CFO Marcel Jongmans zei dat Flow Traders goed op de kosten bleef letten. De stijging van de vaste kosten waren volgens de financieel directeur het gevolg van investeringen, zoals de start van een nieuwe opleidingsklas en betere infrastructuur. De vrije kasstroom is volgens Jongmans sterk.

 

ING zei voorafgaand aan de kwartaalcijfers te verwachten dat Flow Traders het vierde kwartaal goed is begonnen, dankzij de sterke stijging van de volatiliteit vorige week en de daaropvolgende piek in handelsactiviteit en marges.

 

Uit de marktcijfers die Flow Traders eerder deze week publiceerde bleek dat het handelsvolume in ETPs in september wereldwijd 12 procent hoger was dan een jaar eerder. Wel lag het 9 procent lager dan in augustus, omdat er minder werd gehandeld in Amerika.

Door: ABM Financial News.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.