• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

FLINKE WINST BERKSHIRE HATHAWAY IN TWEEDE KWARTAAL

06/08/2018

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel onder leiding van de bekende belegger Warren Buffett, heeft in het tweede kwartaal van 2018 flink winst gemaakt. Dit meldde de onderneming zaterdag.

Berkshire boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 12,0 miljard dollar, hetgeen in schril contrast stond met de bijna 4,3 miljard dollar die een jaar eerder nog werd verdiend in het tweede kwartaal.

Vooral de investeringen van Buffett leverden winst op, inclusief derivaten ruim 5,1 miljard dollar.

In het eerste kwartaal boekte Berkshire Hathaway nog een verlies van 1,1 miljard dollar, maar dat was het gevolg van nieuwe regelgeving voor winsten en verliezen op investeringen. En Buffett investeert fors, zoals in Apple, dat afgelopen week als eerste genoteerde onderneming de kaap van 1 biljoen dollar wist te slechten. De superbelegger adviseert aandeelhouders ook om toch vooral naar de operationele ontwikkelingen te kijken.

De operationele winst bedroeg bijna 7 miljard dollar. Dat was ook nog eens bijna 3 miljard dollar meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Alle activiteiten deden het afgelopen kwartaal beter dan vorig jaar.

Door de goede prestaties in het tweede kwartaal verdiende Berkshire Hathaway in de eerste jaarhelft van 2018 bijna 11 miljard dollar, waar dit een jaar eerder 8,3 miljard dollar was. Operationeel steeg de teller van 7,7 miljard naar 12,2 miljard dollar.

De oorlogskas van Berkshire Hathaway is overigens goed gevuld, met ruim 111 miljard dollar eind juni.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.