• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

NIBC zet AholdDelahaize op kooplijst

05/03/2018

NIBC heeft vrijdag het advies op Ahold Delhaize verhoogd van Houden naar Kopen en handhaafde het koersdoel op 22,00 euro, in navolging van de resultaten die de supermarktketen halverwege vorige week over het vierde kwartaal en hele boekjaar rapporteerde.

Analist John David Roeg motiveerde de adviesverhoging op basis van het feit dat het advies vorig jaar juist werd verlaagd na de overname van Whole Foods door Amazon, terwijl Ahold Delhaize in de tussentijd goede operationele resultaten is blijven leveren, zoals ook werd aangetoond met de resultaten over het vierde kwartaal.

"Vanwege een verwachte verdere verbetering van de EBIT-marge door synergieën in combinatie met het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro zijn wij van mening dat Ahold Delhaize er in een onrustig foodretaillandschap bovenuit steekt", aldus Roeg.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde maandag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 18,57 euro.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.