• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Mondelez krikt haar winst op

31/10/2017

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Mondelez heeft zijn winst het afgelopen kwartaal met dik 80 procent verhoogd.

De maker van onder meer Oreo-koekjes en Milka-chocola profiteerde onder meer van desinvesteringen, kostenbesparingen en afwikkeling van een belastingkwestie in Brazilië.

De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 992 miljoen dollar. De opbrengsten stegen in dezelfde periode met 2,1 procent tot 6,5 miljard dollar. De vergelijkbare verkopen, een belangrijke graadmeter in de sector, stegen zelfs nog iets sneller met 2,8 procent.

Veel voedingsmiddelenbedrijven kampen met de veranderende smaak van consumenten, die steeds liever gezondere opties kiezen. Mondelez is een van de grootste makers van voorverpakt voedsel ter wereld. De groei van het bedrijf zat hem vooral in opkomende markten, die minder dan ontwikkelde markten met dergelijke trends bezig zijn.

 

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.