• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Huntsman en Clariant zien af van fusie

27/10/2017

De chemiegiganten Huntsman (NYSE: HUN) en Clariant (SIX: CLN) laten weten dat ze afzien van hun eerder dit jaar aangekondigde fusie. De CEO’s van beide bedrijven zijn nog altijd van mening dat een samenwerking op de lange termijn in het voordeel van alle aandeelhouders zou zijn geweest. Maar door het continue geageer van activist investor White Tale Holdings tegen de fusie, hebben zich inmiddels meerdere Clariant aandeelhouders bij de ‘tegenbeweging’ aangesloten. En nu is het onzeker geworden of Clariant nog over de vereiste 2/3 meerderheid van aandeelhouders beschikt om de fusie te bezegelen. Deze meerderheid is een vereiste van de Zwitserse overheid/regelgeving. Door alle ontstane onzekerheid hebben de bedrijven geen zin meer om geld te stoppen in een project wat hoogstwaarschijnlijk zal mislukken. Omdat de beslissing door beide bedrijven wordt ondersteund hoeven er geen boetes te worden betaald. Huntsman wordt momenteel voor USD 29,80 per aandeel verhandeld. Clariant voor CHF 24,88 per aandeel.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.