• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

3e kwartaalcijfers voor Owens Illinois stemmen hoopvol

27/10/2017

De Noord-Amerikaanse glasfabrikant Owens-Illinois (NSYE: OI) publiceerde gisteren de cijfers voor Q3 2017, en de resultaten zijn bemoedigend. Met name in Europa en Latijns-Amerika deed het bedrijf goede zaken en als gevolg steeg de omzet YoY met 5% naar USD 1,8 miljard. De operationele winst noteerde met USD 172 miljoen een stijging van 12% YoY, en de winst per aandeel mocht met USD 0,77 zelfs een stijging van 13% YoY noteren. In Latijns-Amerika steeg de verkoop van bier en overig alchohol met 5%, en ook in Brazilië en Australië steeg de bierverkoop sterk. In de VS blijft de locale bierverkoop dalen, maar er is wel een groeiende vraag naar importbier. Om die reden heeft OI besloten de 50/50 joint venture met bier-, wijn-, en whiskeyproducent Constellation Brands (Corona,Modelo Especial, Robert Mondavi, Wild Horse, Black Velvet ) verder uit te breiden. OI en Contstellation bezitten een productielocatie voor fabricage van bierflessen in Nava, Mexico, die enkel levert aan de nabijgelegen brouwerij van Constellation. Hier worden de Mexicaanse bieren geproduceerd die populair zijn in de VS. De joint venture wordt nu verlengd tot 2034 en OI zal binnenkort een vijfde fornuis aan de flessenfabriek toevoegen.

Owens-Illinois is ‘s werelds grootste fabrikant van glazen verpakkingsmateriaal zoals flessen en potten. Met meer dan 2.000 patenten en 10.000 verschillende producten is het bedrijf met afstand marktleider in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië/Pacific, en Latijns-Amerika. Het bedrijf is al geruime tijd bezig met bezuinigingen en herstructureringen die zo langzamerhand hun vruchten beginnen af te werpen. OI wordt momenteel voor USD 24,10 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.