• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Topman AkzoNobel vertrekt per direct

19/07/2017

(ABM FN-Dow Jones) Ton Büchner heeft per direct zijn functie als CEO van AkzoNobel (Euronext Amsterdam: AKZA) neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Dit maakte het verf- en chemieconcern woensdag voorbeurs bekend.

"Het was voor mij een bijzonder moeilijk besluit om te nemen, maar mijn focus moet nu op mijn gezondheid zijn", aldus Büchner.

Büchner wordt opgevolgd door Thierry Vanlancker. De vanuit België afkomstige Vanlancker was tot voor kort verantwoordelijk voor de Specialty Chemicals business binnen AkzoNobel en is werkzaam bij het bedrijf sinds 2016. Hiervoor was hij President Fluoroproducts bij Chemours, het bedrijf dat in 2015 is ontstaan als een spin-off van DuPont's chemical business.

Een opvolger voor de functie hoofd Specialty Chemicals zal door AkzoNobel op termijn worden aangekondigd.

In een toelichting op het nieuws, liet president-commissaris Anthony Burgmans van AkzoNobel weten dat het bedrijf snel moest schakelen, gezien de gezondheid van Büchner abrupt achteruit ging. "Deze kwestie speelt niet al wekenlang en is echt in de afgelopen paar dagen ontstaan", aldus Brugmans, die stelde dat er geen signalen waren dat de topman in de afgelopen periode niet op zijn best was.

Burgmans kon niet uitweiden over de exacte grond van Büchners klachten, maar de topman zou wel hebben aangegeven dat de druk op het kantoor erg hoog lag.

In 2012 trad Büchner al tijdelijk terug vanwege vermoeidheidsklachten. Dit deed de vraag rijzen of de topman in de tussentijd volledig herstelde, maar Burgmans antwoordde dat hierover geen twijfels zijn. De president-commissaris bevestigde verder dat Büchner niet meer bij het bedrijf zal terugkeren.

Het aandeel AkzoNobel (AKZA) steeg vandaag als gevolg van het nieuws met ongeveer 0,30% (€ 78,20).

(Bron: ABM Financial News)

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.