• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

HAL Trust wijzigt dividendbeleid

21/11/2016

Investeringsmaatschappij HAL Trust gaat voortaan 50% van haar dividend uitkeren in contanten aangezien de grote hoeveelheid cash op de balans weinig rendeert in de huidige markt. Het dividend zal gebaseerd blijven op 4% van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers van het aandeel in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering. Hiermee komt de keuze om dividenden uit te laten betalen in contanten in plaats van aandelen te vervallen.

Dit nieuws werd aangekondigd door de investeerder afgelopen donderdag nabeurs bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal 2016. Woordvoerders van HAL Trust geven aan dat beleggers niet de conclusie moeten trekken dat HAL Trust de helft van haar dividend in cash gaat uitbetalen als gevolg van een gebrek aan investeringsmogelijkheden. In tegendeel, HAL Trust heeft haar huidige cashpositie op de handelsbalans van meer dan €2 miljard te danken aan succesvolle investeringen. Met name de beursgang van GrandVision zorgde voor een toename van de cashpositie.

Uit de kwartaalcijfers tot en met het derde kwartaal 2016 blijkt dat de netto vermogenswaarde van HAL Trust — de marktwaarde van de beursgenoteerde bedrijven, plus de boekwaarde van de niet-genoteerde ondernemingen en liquide middelen, steeg met €248 miljoen tot €13,4 miljard, gecorrigeerd voor cashdividend en inkoop eigen aandelen ten opzichte van een jaar eerder. Echter is per 11 november 2016 de waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille met € 1.370 miljoen gedaald sinds 30 september 2016, wat neerkomt op een bedrag van €17,45 per aandeel. Deze daling is voornamelijk een gevolg van de lagere beurswaarde van GrandVision N.V. als gevolg van tegenvallende kwartaalresultaten.

HAL Trust is meerderheidsaandeelhouder in de beursgenoteerde optiekgroep GrandVision en heeft belangen in de beursgenoteerde bedrijven Vopak, Boskalis en SBM Offshore. Het houdt tevens belangen in diverse niet-beursgenoteerde ondernemingen, zoals de FD Mediagroep, de uitgever van Het Financieel Dagblad. Momenteel wordt het aandeel verhandelt op de Euronext Amsterdam tegen een prijs van €172 per aandeel.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.