• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Buffett boekt 25% meer winst

10/08/2016

Afgelopen weekend heeft Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A - NYSE: BRK-B), het beleggingsvehikel van Warren Buffet, haar cijfers over het tweede kwartaal 2016 bekend gemaakt. De resultaten van Berkshire Hathaway worden altijd in het weekend gepubliceerd op de website van het bedrijf, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om deze gegevens te analyseren.

De investeringsmaatschappij van Warren Buffett heeft afgelopen kwartaal 25% meer winst geboekt. De nettowinst kwam uit op $5 miljard ten opzichte van $4 miljard een jaar ervoor. Dit is vooral te danken aan de verzekeringstak die goede zaken deed. Het verlies in het tweede kwartaal van vorig jaar $38 miljoen werd omgezet in een winst dit jaar naar $337 miljoen. Ook zijn de goede resultaten te danken aan de verkoop van een belang in Kraft Heinz. Daarentegen vielen de cijfers voor spoorwegmaatschappij BNSF, vanwege de lage olieprijs en de gedaalde vraag naar kolen, iets tegen. Afgelopen jaar deed Berkshire nog een record overname met Precision Castparts. Dit jaar heeft Berkshire vooral bedrijven uit de maakindustrie aan de portfolio toegevoegd. Daarbij werd onder meer de overname van batterijenproducent Duracell afgerond.

De B aandelen (1.500 deel van de A aandelen) van Berkshire Hathaway worden momenteel op de beurs van New York voor USD 147,22,- per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.