• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Add value fund trekt goede performance door in 2016

09/08/2016

Het Nederlandse Add Value Fund, dat belegt in small en midcaps, combineert een op winstgroei en waardecreatie gerichte selectie van internationaal vooraanstaande kwaliteitsondernemingen. Deze ondernemingen zijn vaak Europees- of wereldmarktleider in structurele groei- en/of nichemarkten met zowel een aantrekkelijk als duurzaam dividend. Het huidige fondsvermogen van €69,6 miljoen is belegd in 17 ondernemingen waarmee een goede spreiding is gegarandeerd.

Het Add Value Fund behaalde in de maand juli van dit jaar een rendement van maar liefst 5,6%, waarmee het fonds beter presteerde dan benchmarks zoals de AMX (3,7%) en AScX (5,4%). Ook op de lange termijn presteert het fonds beter in vergelijking met haar benchmarks, zoals u hieronder kunt zien aan de hand van de grafiek:

Vooral de fietsproducent “Accel Group” presteerde erg goed in de portefeuille door een stevige groei in de afzet van hoog renderende e-bikes. Dit leidde tot een omzetstijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast steeg de nettowinst met 7% naar €34 miljoen.

De goede resultaten van het eerste half jaar 2016 bieden een solide fundament voor een verdere koersstijging in het verloop van 2016. De ondernemingen in het Add Value Fund hebben bewezen in staat te zijn goed te presteren in meer uitdagende macro economische en politieke omstandigheden, zoals de Brexit. Tot slot kunnen de aantrekkelijke waarderingen, lage rentestanden en een overvloed aan liquiditeiten bij vele partijen leiden tot eventuele overnames van een van de ondernemingen in het fonds.

Het Add Value Fund wordt momenteel verhandeld op de Euronext Amsterdam tegen een koers van €40,97 per aandeel, wat leidt tot een huidig dividendrendement van circa 4,2%.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.