• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Johnson & Johnson maakt kwartaalcijfers bekend

20/07/2016

Gezondheidsconglomeraat Johnson & Johnson presenteerde dinsdag 19 juli haar resultaten over het tweede kwartaal van 2016. Genmab werkt samen met Janssen Biotech Inc. (onderdeel van de Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson). Genmab is de oorspronkelijke ontwikkelaar van daratumumab (de commerciële naam van het medicijn is Darzalex). Darzalex is een medicijn tegen Leukemie (bloedkanker). Janssen Biotech Inc. heeft de rechten om het medicijn commercieel op de markt te brengen.

Johnson & Johnson bestaat uit drie divisies waarvan de afdeling farmacie met een omzet van bijna 50% de grootste is. Het toekomstige groeitempo wordt bepaald door tien veelbelovende middelen, met de potentie om een jaaromzet van ten minste $1 miljard te behalen. Deze medicijnen moeten voor 2020 op de markt komen. Het eerste medicijn in deze reeks is het hiervoor genoemde Darzalex. Darzalex werd in het eerste kwartaal van vorig jaar gelanceerd. De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg circa $100 miljoen. Door deze goede start heeft Genmab de omzetprognose voor 2016 naar boven bijgesteld. Genmab ontvangt royaltie’s van Johnson & Johnson voor de verkoop van Darzalex. Johnson & Johnson houdt er zelf rekening mee dat de totale inkomsten van Darzalex in het meest gunstige scenario kunnen groeien tot $4 á $5 miljard in 2019.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.