• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Problemen loonkosten Atos

24/06/2016

Onlangs vroeg Atos in Nederland haar personeel om een loonoffer van 10% in ruil voor een opleidingsprogramma. Een loonoffer van 10% over twee jaar van medewerkers die mee willen doen aan een vrijwillig opleidingsprogramma. Met de opbrengst van het loonoffer wil de IT-dienstverlener niet alleen de opleiding financieren, maar ook nieuwe mensen aantrekken. ‘De besparingen die dit in arbeidskosten oplevert gebruiken we voor het aantrekken van jong talent’, zegt woordvoerder José de Vries van Atos. Atos kampt al langer met teruglopende omzetten nu bedrijven steeds minder uitgeven aan eigen IT-systemen. Meer dan de helft van de inkomsten van Atos in de Benelux komt uit het onderhoud en beheer van servers, netwerken, pc’s en laptops. Daarnaast heeft het IT-bedrijf steeds meer last van concurrentie van grote technologiebedrijven zoals Amazon, Google en Microsoft. Met hun clouddiensten vormen zij een directe bedreiging voor de traditionele IT-dienstverlening van Atos.
Door het opleidingsniveau te verhogen hoopt het bedrijf zijn concurrentiepositie te verbeteren en zo de continuïteit van de onderneming voor de toekomst te waarborgen.
Op dit moment demonstreren ook medewerkers van Atos in Duitsland. De Duitse medewerkers eisen betere CAO lonen. Atos wil de medewerkers hier 1,5% loonsverhoging bieden, terwijl de medewerkers meer eisen. Atos S.A., voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.