• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Rolls-Royce schakelt SKF in voor gasturbinemotoren

21/06/2016

Na een lange historie aan samenwerkingsverbanden hebben het Zweedse SKF en het Britse Rolls-Royce een nieuw samenwerkingsverband gesloten. SKF zal voor de nieuwe gasturbine-programma’s van Rolls-Royce de hoofdas lagers leveren. De hoofdas lagers van SKF zullen in een aantal motoren van Rolls-Royce worden gebruikt, zoals de Trent XWB gasturbinemotor. de Trent XWB is de zesde generatie van de Trent familie, speciaal ontworpen voor de Airbus A350 vliegtuigen. De waarde van het contract bedraagt meer dan SEK 1 miljard.

Het Zweedse AB SKF (Stockholm: SKFB) is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van industriële lagers, afsluitingen, actuators, smeermiddelen, en bijbehorende dienstverlening zoals training, onderhoud, technische ondersteuning, en consultancy.

Het bedrijf wordt momenteel op de Zweedse beurs voor SEK 146,20 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.