• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Prima bandendata over april voor Michelin

30/05/2016

Compagnie Générale de Etablissements Michelin (Parijs: ML) is één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld en voorziet fietsen, personenwagens, de 24h van Le Mans, MotoGP, vliegtuigen, motorfietsen, vrachtwagens, eigenlijk alles wat rijdt van de gewenste band en bekroonde technische ondersteuning. Maar het bedrijf is inmiddels meer dan alleen rubber. Zo is er bijvoorbeeld het bekende Michelin mannetje Bibendum. Deze stapel banden met ledematen werd in 2000 door een internationale jury uitgeroepen tot het beste logo van de 20e eeuw, en is wereldwijd zo’n geliefd figuur dat er een accessoire business omheen hangt vergelijkbaar met Mickey Mouse.

Elke maand geeft Michelin een update over de bandenmarkt met betrekking tot OEM (Original Equipment Manufacturer) producten en het vervangen van banden voor passagiersvoertuigen, lichte en zware vrachtauto’s. Afgelopen week werden de data over de maand april gepubliceerd. De segmenten passagiersvoertuigen en lichte vrachtauto’s lieten binnen het OEM segment een sterke stijging zien. Zo groeide het segment met 11% in Europa en 3% in Noord-Amerika. Het segment voor bandenvervanging nam toe met 4% in Europa en 5% in Noord-Amerika. Het OEM segment steeg met 5% in China, waar het grootste segment bandenvervanging (66%) een stijging liet zien van 6% ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Parijs voor Euro 91,88 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.