• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Schaeffler investeert in elektrische auto’s

26/05/2016

Het Duitse Schaeffler AG is één van ’s werelds grootste fabrikanten van aandrijfsystemen, schakelbakken, en lagers voor de auto-industrie. Daarnaast levert het bedrijf allerhande lagers aan uiteenlopende sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, olie- en gas, windmolens, vervoer, en diverse zware industrie. Schaeffler laat weten dat men de komende jaren behoorlijk gaat investeren in de technologie voor Hybride en elektrische auto’s. Het bedrijf is van plan om het aantal werknemers op dit gebied te laten verdubbelen van 1.200 naar 2.400 in de komende vijf jaar. In 2011 werd de divisie eMobiliteit opgericht en vijf jaar later kijkt Schaeffler terug naar een succesvolle divisie.
Deze week werd het nieuwe en tevens meest moderne distributie centrum in Italië in gebruik genomen. Het distributie centrum heeft een opslagcapaciteit van 17.000 vierkante meter. Vanuit Italië worden alle zuid- en oost-Europese landen van onderdelen voorzien. Stapje voor stapje wil het bedrijf in Europa uitbreiden. Afgelopen jaar werd een faciliteit in Zweden geopend en in 2018 staat de volgende opening in Duitsland gepland.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.