• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Buffett blijft Phillips 66 kopen

25/05/2016

Warren Buffett’s Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A/B) heeft z’n belang in Phillips 66 (NYSE: PSX) de afgelopen week uitgebreid met 643.000 aandelen (kosten USD 64 miljoen). BRK bezit nu 14,1% van de uitstaande aandelen, en met een waarde van USD 6,5 miljard is Phillips 66 nu de nummer zes belegginspositie van Buffett. Phillips 66 is een olie- en gasproducent die zich richt op de midstream (transport; pijpleidingen) en downstream (raffinage, tankstations) segmenten van de branche. Met name de downstream activiteiten van PSX zoals de productie van natural gas liquids (NGL) en diverse petro-chemicals, sluiten naadloos aan bij de midstream transport diensten van BRK’s BNSF Railroad. Buffett is al geruime van mening dat PSX maximaal zal profiteren van de schaliegas revolutie in de VS, en sommige analisten denken dat de constante aankoop van aandelen wel eens zou kunnen resulteren in een totale overname van Phillips 66. De huidige marktwaarde van USD 42 miljard is zelfs voor Buffett’s diepe zakken een flink bedrag, maar het is zeker niet onmogelijk. To be continued…..

Berkshire Hathaway behoeft eigenlijk geen introductie. Dit conglomeraat van 90 bedrijven onder leiding van de wereldberoemde belegger Warren Buffett is met afstand het meest succesvolle beleggingsverhaal aller tijden. Maar ondanks de indrukwekkende prestaties en koerswinsten wordt Berkshire Hathaway op de beurs nog altijd 31% ondergewaardeerd ten opzichte van de intrinsieke waarde (NAV). BRK-B wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 143,70 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.