• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Eastman verkoopt haar belang in joint-venture

19/05/2016

Het Noord-Amerikaanse Eastman Chemical (NYSE: EMN) is een wereldwijd specialty chemical bedrijf dat chemicaliën, vezels en kunststoffen produceert en verkoopt. Eastman produceert coatings, lijmen en speciale kunststof producten en is een belangrijke leverancier van celluloseacetaat vezels en produceert PET polymeren voor verpakkingen.

Eastman Chemical en Solvay zijn overeengekomen dat Eastman haar deel in de gezamenlijke joint-venture (Primester), zal verkopen aan Solvay. Hierdoor zal Eastman geen kosten meer hebben met betrekking tot de joint-venture maar wel bepaalde diensten en producten blijven leveren. De joint-venture Primester richt zich op de productie van Celluloseacetaat. Celluloseacetaat is een soort kunststof dat voornamelijk in textiel gebruikt wordt zoals, bruidsjurken, blouses en lingerie. Het wordt ook gebruikt voor sigarettenfilters , luiers en viltstiften.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 73,61 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.