• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

SKF verkoopt Kaydon velocity segment

26/04/2016

Het Zweedse AB SKF (Stockholm: SKFB) is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van industriële lagers, afsluitingen, actuators, smeermiddelen, en bijbehorende dienstverlening zoals training, onderhoud, technische ondersteuning, en consultancy.

SKF heeft haar “Kaydon velocity control” segment verkocht aan Stabilus. Het Duitse Stabilus met hoofdkantoor in Koblenz, is een wereldwijde leverancier aan de automotive markten. Stabilus ontwikkeld en produceert elektromechanische aandrijvingen, alsmede schokbrekers en hydraulische dempers. Het bedrijfsonderdeel van SKF wordt voor $ 339 miljoen overgenomen. Dit is weer een belangrijke stap voor SKF om zich te focussen op haar kernactiviteiten. Het “Kaydon bearing” segment wordt niet verkocht maar volledig geïntegreerd binnen SKF.

Het bedrijf wordt momenteel op de Zweedse beurs voor SEK 147,30 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.