• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Jaarcijfers Ivanhoe Mines

30/03/2016

Het Canadese Ivanhoe Mines Ltd. (TSX: IVN) van Robert Friedland, heeft afgelopen week haar cijfers over geheel 2015 gepubliceerd. Ivanhoe Mines is een Canadees mijnbouwbedrijf dat op het Afrikaanse continent enkele mijnbouw licenties heeft bemachtigd. Zo heeft Ivanhoe Mines de licenties voor het Kamoa project, Kipushi project (beide Congo) en het Platreef project (Zuid Afrika). De projecten van Ivanhoe Mines behoren tot de grootste vondsten ooit. Ivanhoe Mines is een mijnbouwbedrijf dat zich voornamelijk richt op koper(Cu), platina(Pt) en zink(Zn).

Ivanhoe Mines is momenteel actief met de ontwikkeling van het Kamoa en Platreef project. De verwachting is dat Ivanhoe Mines eind 2018 in productie zal gaan. Afgelopen jaar heeft Ivanhoe Mines een winst gemaakt van CAD 668,3 miljoen, ondanks dat het bedrijf nog niets produceert. Dit komt voornamelijk door de verkoop van een 49,5% belang in Kamoa aan Zijin Mining Group en een 1% belang aan Crystal River Global Limited. Door deze verkoop zijn de liquiditeiten die nodig zijn voor de ontwikkeling van de eerste fase van het Kamoa project veilig gesteld. Momenteel zijn Ivanhoe, Zijin en de Democratische Republiek van Congo (DRC) het onderhandelen over de verkoop van een 15% belang aan de DRC. Hierdoor zal het belang van Ivanhoe in Kamoa dalen naar 40%. De Asset, oftewel de bezittingen van het bedrijf van ten opzichte van 2014 zijn met $ 769,5 miljoen toegenomen tot $ 1.022,6 miljoen.

Ivanhoe Mines wordt momenteel aan de beurs van Toronto voor CAD 0,87 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.