• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Zodiac Aerospace publiceert halfjaar cijfers FY15/16

23/03/2016

Met een halfjaar omzet van Euro 2,49 miljard noteerde het Franse Zodiac Aerospace (Parijs: ZC) een stijging van 7% year over year. Met name Aircraft Systems en Cabin Interiors deden goede zaken. De mondiale luchtvaartorganisatie IATA liet weten dat passagiersvervoer in 2015 met 6,5% was toegenomen, en met de start up van toestellen als de nieuwe B787 en Airbus 350 zal Zodiac het nog druk krijgen. Het is wel te hopen dat het bedrijf z’n zaken tijdig op orde heeft. Nalatigheid en inefficiëntie in enkele productielocaties binnen de VS hebben Zodiac een enorme achterstand opgeleverd in de levering van vliegtuigstoelen. En ook de levering van nieuwe toiletsystemen voor de A350 loopt niet op rolletjes. Er is inmiddels een nieuwe locatie in Montreal in gebruik genomen om een eventuele wc-achterstand te voorkomen, maar het gaat moeizaam. De stoelen-achterstand is voor een groot deel verholpen, maar de overhaul van de betrokken productielocaties alsmede custom verzending en het bieden van extra service hebben het bedrijf veel geld gekost. Het is natuurlijk goed nieuws dat de producten van Zodiac zo populair zijn, maar het bedrijf moet wel waarmaken wat het belooft. Gelukkig zit de burgerluchtvaart in de lift en het management is met de huidige herstructureringen de goede weg ingeslagen. En een lichte stijging van de omzet is natuurlijk altijd goed nieuws.

Zodiac Aerospace is een marktleidend speler binnen de mondiale luchtvaartindustrie, maar het bedrijf zal bij het grote publiek bekender zijn om z’n wereldberoemde Zodiac opblaasboten. De nautische activiteiten werden in 2007 afgestoten, en het bedrijf richt z’n focus nu enkel op de ontwikkeling en productie van apparatuur en systemen voor burgerluchtvaarttoestellen, kleinere regionale/zakenjets, helikopters, en diverse toepassingen binnen de ruimtevaart. Het bedrijf wordt momenteel verhandeld voor Euro 18,33 per aandeel.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.