• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Peugeot S.A. eist schadeclaim van SKF

14/03/2016

Het Zweedse AB SKF (Stockholm: SKFB) is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van industriële lagers, afsluitingen, actuators, smeermiddelen, en bijbehorende dienstverlening zoals training, onderhoud, technische ondersteuning, en consultancy.

Afgelopen week heeft de fabrikant van industriële lagers bekend gemaakt dat Peugeot S.A. een schadeclaim bij de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk heeft neergelegd tegen SKF en verschillende andere makers van kogellagers. Dit heeft te maken met de beslissing van de Europese Commissie in maart 2014 dat enkele makers van kogellagers, de Europese mededingingsregels hebben geschonden met betrekking tot het maken van prijsafspraken met branchegenoten en de daarbij behorende verkoop van de lagers aan de auto-industrie in Europa.

SKF heeft geen informatie ontvangen over de omvang van de gevorderde schadeclaim, noch het tijdschema van het proces.

Het bedrijf wordt momenteel op de Zweedse beurs voor SEK 143,10 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.