• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Schaeffler op één na meest innovatieve firma in Duitsland

11/03/2016

Het Duitse Schaeffler AG is één van ’s werelds grootste fabrikanten van aandrijfsystemen, schakelbakken, en lagers voor de auto-industrie. Daarnaast levert het bedrijf allerhande lagers aan uiteenlopende sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, olie- en gas, windmolens, vervoer, en diverse zware industrie.
Uit een persbericht van het DPMA (Duits patenten merken bureau) deze week blijkt dat Schaeffler één van de leidende innovators is. Schaeffler had in 2015 meer dan 2.334 geregistreerde patenten.
Schaeffler signaleert belangrijke trends vroegtijdig en definieert nieuwe technologie- standaards. Deze bedrijfscultuur stimuleert innovatie en bevordert onderzoek en ontwikkeling van innovatieve componenten, modules en systemen in focusgebieden zoals duurzame energie, mechatronica en elektrische mobiliteit. “Innovatie is één van de succesfactoren van de Schaeffler groep en verzekert ons van economisch succes op de lange termijn. Basis voor continue innovatie zijn onze research- en development-centra waarin nieuwe technieken worden ontwikkeld en gebruikt om klantrelevante product-ideeën te genereren en te realiseren” benadrukt prof. dr.-ing. Peter Gutzmer, Deputy CEO en Chief Technology Officer bij Schaeffler AG. Hij onderstreept daarbij de link tussen praktische kennis en wetenschappelijk onderzoek als een belangrijke basis voor de innovatiekracht van Schaeffler.
Circa 6.700 medewerkers in 17 R&D-centra ontwikkelen nieuwe producten, technologieën, processen en methoden voor oplossingen die aansluiten op de marktvraag.
Schaeffler heeft 24.000 actieve patenten en patentregistraties. De grootste ontwikkelingscentra in Duitsland zijn Herzogenaurach, Schweinfurt, en Bühl, die sterk verbonden zijn met andere R&D-centra in Europa, Azië en Amerika.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.