• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Michelin sluit workshop

02/03/2016

Compagnie Générale de Etablissements Michelin (Parijs: ML) is een bandenfabrikant gevestigd in het plaatsje Clermont-Ferrand in de Franse Auvergne. Begonnen als fabrikant van rubberen onderdelen voor de agrarische sector, is Michelin anno 2016 verworden tot een iconisch onderdeel van de (Franse) samenleving. Als één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld voorziet Michelin fietsen, personenwagens, de 24h van Le Mans, MotoGP, vliegtuigen, motorfietsen, vrachtwagens, eigenlijk alles wat rijdt van de gewenste band en bekroonde technische ondersteuning.

Michelin heeft vandaag bekend gemaakt dat het haar workshop in Clermont-Ferrand, dat zich richt op het re-productieproces van het loopvlak op versleten banden voor Trucks, te gaan sluiten.
De 330 werknemers worden opgevangen in een intern re-classificatie plan en zullen worden ingezet in andere industriële sites in Clermont-Ferrand. De reden voor het sluiten van de workshop is de structurele overcapaciteit op de markt. Tussen 2007 en 2015 is de markt voor het vervangen van het loopvlak op versleten banden met 25% gedaald.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Parijs voor Euro 86,69 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.