• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

GKN verlengt contract met Zweedse defensie

02/03/2016

De Aerospace divisie van het Britse GKN plc (Londen: GKN) heeft z’n Performance Based Logistics (PBL) contract met de Zweedse defensie voor 4 jaar verlengd. Het contract stelt dat GKN de levering garandeerd van z’n RM12 vliegtuigmotor die wordt gebruikt in het Zweedse gevechtsvliegtuig JAS 39 Gripen. Naast levering van de motor zal GKN Aerospace technische ondersteuning (MRO; maintenance, repair & overhaul) bieden aan zowel de Zweedse luchtmacht als overige afnemers van de Gripen zoals Tsjechië, Hongarije, en Thailand. Het contract levert GKN een kleine USD 250 miljoen op.

GKN is een toonaangevende fabrikant van customonderdelen voor de auto-industrie, luchtvaart, agrarische sector, mijnbouw en consumentenproducten. Onder aanvoering van divisies als GKN Driveline, GKN Aerospace, en GKN Land Systems, worden aandrijfassen, homokinetische koppelingen, lagers, versnellingsbakken, vleugelonderdelen en rotorbladen vervaardigd voor bedrijven als Nissan, VW, Caterpillar, Ford, Boeing, Airbus, John Deere en Pratt & Whitney. Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBp 285,- per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.