• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

GKN noteert mooie cijfers voor 2015

23/02/2016

Ondanks wereldwijde economische uitdagingen wist het Engelse GKN (Londen: GKN) 2015 toch met een lichte winst af te sluiten, en dat onderstreept de kracht van GKN’s business model alsmede de sterke marktpositie en hoogstaande high tech producten. Met GBP 7,2 miljard steeg de omzet weliswaar licht met 4% YOY, maar EBIT (+11%), Operationele winst (+12), en winst per aandeel (+15%) lieten een flinke stijging zien. De cashflow noteerde GBP 370 miljoen, eveneens een stijging t.o.v. 2014 (BGP 234 miljoen).

De Aerospace divisie noteerde groei binnen de commerciële luchtvaart, maar deze verdiensten werden teniet gedaan door een reductie van de militaire contracten. Voor 2016 verwacht management een vlakke verkoop, al zullen de resultaten wel een impuls krijgen van het recent aangekochte Fokker Technologies. De Driveline divisie deed in 2015 goede zaken en noteerde een 5% stijging van de omzet, en presteerde daarmee beter dan de mondiale autoproductie. Dit komt enerzijds door een toename van productielocaties, en anderzijds door meer GKN onderdelen in nieuwe auto’s. Autoproductie zal naar verwachting licht stijgen (+3%) in 2016 en de Driveline divisie zal hier maximaal van profiteren. De Land Systems divisie zag de verkoop 6% dalen door aanhoudende recessie in de agrarischesector en de bouw.

GKN is een toonaangevende fabrikant van customonderdelen voor de auto-industrie, luchtvaart, agrarische sector, mijnbouw en consumentenproducten. Onder aanvoering van divisies als GKN Driveline, GKN Aerospace, en GKN Land Systems, worden aandrijfassen, homokinetische koppelingen, lagers, versnellingsbakken, vleugelonderdelen en rotorbladen vervaardigd voor bedrijven als Nissan, VW, Caterpillar, Ford, Boeing, Airbus, John Deere en Pratt & Whitney. Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBp 281,- per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.