• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Buffett blijft kopen

09/09/2015

Buffett blijft kopen

september 9th, 2015
Gisteren verscheen Warren Buffett in een interview van CNBC. Tijdens dit interview werd Buffett gevraagd wat hij van de volatiele aandelenmarkten vindt. Buffett geeft aan dat hij niet weet wat er aan de hand is met de aandelenmarkten en dat hij niet weet wat de aandelenmarkten morgen, volgende week of volgend jaar doen. Soms zijn de aandelenmarkten zeer volatiel, zoals nu, soms komen de markten nauwelijks van hun plaats en zorgen ervoor dat je in slaap valt. Belangrijker is om te analyseren waar de aandelenmarkten over vijf en tien jaar staan en Buffet is aanzienlijk overtuigd dat deze over tien jaar veel hoger staan.
Tevens wordt Buffett gevraagd wat hij vindt van de geautomatiseerde aandelen handel. Buffet geeft aan dat hij er geen verstand van heeft, maar als op een dag de aandelen die hij graag wil kopen fors omlaag gaan, hij deze dan koopt en zich niet gaat afvragen hoe dat nu kan.
Ook wordt aan Buffett gevraagd wat hij denkt van de acties van de FED. Buffett geeft aan dat hij nog nooit een besluit heeft genomen om te investeren in een bedrijf op basis van het besluit van de FED. De groei in de VS is op dit moment ‘niet slecht, maar ook niet booming’. Als de rentetarieven in Amerika hoger worden dan de rentetarieven in Europa is dat in ieder geval niet goed voor de export van Amerika. Mocht de rente worden verhoogd met 100 basis punten in de komende jaren, dan koopt hij snel en in grote hoeveelheden (hand over fist).
Buffett heeft nog $ 30 miljard aan cash klaarstaan om in de komende vier a vijf maanden te investeren.
(interview)
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.