• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Goodyear en Sumitomo beëindigen samenwerking

05/06/2015
De Noord-Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear (Nasdaq: GT) en het Japanse Sumitomo Rubber Industries (SRI) hebben te kennen gegeven hun global alliance te beëindigen. De samenwerking was in 1999 tot stand gekomen toen beide bedrijven een aandeel namen in het Britse Dunlop Tyres (Goodyear 75%, SRI 25%). Dit resulteerde in 4joint ventures (2x Japan, 1x VS, en 1x Europa), waarvan 3 gericht op de productie en verkoop van Dunlop banden. Goodyear Dunlop Tires North America, Ltd. (VS) en Dunlop Goodyear Tires Ltd. (Japan) komen nu voor 100% in handen van SRI, en Goodyear neemt de Europese activiteiten over (Goodyear Dunlop Tires Europe B.V.). De 4e joint venture betreft Nippon Goodyear Ltd. een onderneming die zich richt op de replacement tire markt in Japan. Deze JV komt in handen van Goodyear.

De Goodyear Tire & Rubber Company is een fabrikant van rubberen banden en gerelateerde producten. Het bedrijf ontwikkelt en produceert banden voor vrijwel ieder denkbaar voertuig (inclusief vliegtuigen en moon buggy’s), en exploiteert daarnaast 1.300 tire and auto service center outlets.

Goodyear wordt momenteel op de Nasdaq voor USD 32,- per aandeel verhandeld.


Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.