• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Harman noteert mooie cijfers voor Q3 2015

08/05/2015
De Noord-Amerikaanse audio- en infotainment gigant Harman International (NYSE: HAR) publiceerde vandaag de cijfers voor het 3e kwartaal van 2015 (fiscale jaar van Harman wordt 30/6 afgesloten). Met een omzet van USD 1,46 miljard werden de cijfers van een jaar geleden met 4% verbeterd. Als je het geheel voor de sterke dollar en daaruit resulterende negatieve wisselkoersen corrigeert was er zelfs sprake van 14% stijging. Dankzij de groei in de autoindustrie deed de verkoop van infotainmentsystemen goede zaken, en de Professional audio divisie noteerde zelfs een groei van 20%. Dit was met name te danken aan de overname van AMX, een bedrijf dat allerhande apparatuur levert voor het optimaliseren van vergaderruimtes, automatisering, veiligheid, etc.

Harman noteerde de afgelopen 3 maanden een capex (operationele uitgaven) van USD 23 miljoen in het kader van herstructureringen en acquisitie gerelateerde kosten. Als we deze eenmalige kosten buiten beschouwing laten werden er netto verdiensten van USD 114 miljoen genoteerd met een EPS (winst per aandeel) van USD 1,22. Harman noteerde voor het 8e kwartaal op rij een verbetering op alle fronten, en haalde dit jaar alleen al binnen de autobranche meer dan USD 5,5 miljard aan nieuwe orders binnen.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 126,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.