• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

FMC Corp. rondt overname Cheminova af

22/04/2015
De Noord-Amerikaanse fabrikant van bestrijdingsmiddelen,FMC Corporation (NYSE: FMC) heeft laten weten dat de vorig jaar aangekondigde overname van het Deense Cheminova A/S aan alle gestelde eisen voldoet en officieel door overkoepelende instaties is goedgekeurd. Cheminova noteerde in 2013 een omzet van USD 1 miljard en zal worden ondergebracht in de Agricultural Solutions (AS) divisie van FMC. Dit is de belangrijkste divisie binnen FMC en tevens de afdeling met het hoogste groeipotentieel. Dankzij de acquisitie van Cheminova zal het aanbod bestrijdingsmiddelen en technische know how flink worden uitgebreid, en zal de positie van de AS divisie binnen Europa en Latijns-Amerika verder worden versterkt.

FMC Corp. is een marktleidend fabrikant van insecticiden, herbiciden, en fungiciden, en levert daarnaast chemische toevoegingen voor de productie van o.a. cosmetica, vitaminepillen, smaakversterkers, smeermiddelen, glas, waspoeder, en batterijen.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 58,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.