• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Harman zet verovering China voort

21/04/2015
De Noord-Amerikaanse audio en infotainment gigant Harman International (NYSE: HAR) heeft weer een aantal belangrijke stappen genomen om z’n aanwezigheid in China verder uit te breiden. Zo werd er met GAC Fiat een meerjarige samenwerking getekend om nieuwe automodellen van geintegreerde infotainment systemen te voorzien. GAC Fiat is een 50/50 joint venture tussen de Chinese GAC Group en het Westerse Fiat Chrysler Automobiles. Het bedrijf is gevestigd in China en heeft als doel Fiat en Chrysler modellen in China te fabriceren en te verkopen.

Naast een samenwerking met GAC Fiat zal Harman eveneens de nieuwe modellen van Geely van multimedia/navigatie/audio systemen gaan voorzien. Geely is een Chinese autofabrikant die jaarlijks meer dan 500.000 auto’s produceert, en is sinds 2009 eigenaar van het Zweedse Volvo Cars. Al met al heeft Harman binnen China de afgelopen 9 maanden meer dan USD 300 miljoen aan orders binnengehaald.

Harman is één van ‘s werelds meest gelauwerde en toonaangevende producenten van hoogwaardige audioapparatuur. Naast de productie van iconische hi-fi merken als JBL, AKG, en HarmanKardon, heeft Harman zich met veel succes op de auto-industrie gestort, en is het bedrijf inmiddels met afstand marktleider op het gebied van auto audio en infotainment systemen.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 142,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.