• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Clariant opent desiccant (droogmiddelen) fabriek in China

10/04/2015
Het Zwitserse Clariant AG (SIX Swiss: CLN) zet z’n uitbreidingen in China gestaag voort. Zo werd er gisteren in Zhengjiang een nieuwe locatie in gebruik genomen voor de productie van Clariant’s toonaangevende desiccant (droogmiddel) Container Dri® II. Droogmiddelen zijn de bekende silica gel vochtregulerende zakjes die vaak in postpakketen worden bijgesloten om de inhoud droog te houden, en zijn voor het containervervoer onmisbaar. Met producten als Container Dri® II heeft Clariant binnen dit segment inmiddels een marktleidende expertise verworven, en de productie van desiccants is één van de grootverdieners binnen de masterbatches divisie van het bedrijf.

Clariant AG heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van specialty chemicals, en is wereldwijd verbonden aan een ontelbare verscheidenheid van productieprocessen.

Het bedrijf wordt momenteel aan de Zwitserse beurs voor CHF 19.58 per aandeel verhandeld.

Peter Havik
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.