• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Speculatie overname Clariant doet koers stijgen

26/03/2015
Het Zwitserse Clariant AG (SIX Swiss: CLN) richt zich op de ontwikkeling en productie van ‘specialty chemicals’ en heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een marktleider binnen dit segment. Deze chemicaliën vormen een essentiële basis voor de fabricage van tal van producten die onlosmakelijk verbonden zijn met onze samenleving. Clariant is anno 2015 op vijf continenten actief en sterk vertegenwoordigd in groeimarkten als China, India en Brazilië.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times is het Duitse Evonik Industries (XETRA: EVK) aan het overwegen om een overname bod uit te brengen op zijn Zwitserse branchegenoot Clariant AG. Evonik is de laatste tijd al vaker in het nieuws geweest. Evonik gaf begin dit jaar al eens aan aanzienlijke middelen te hebben om overnames uit te voeren en eventueel te financieren door middel van een uitgifte van nieuwe aandelen. Zo is Evonik ook in verband gebracht met het Nederlandse Koninklijke DSM. Op de geruchten in de markt wil Evonik Industries niet reageren.

Het aandeel van Clariant AG schoot na bekendmaking van het gerucht direct omhoog met 8% en wordt momenteel op de Zwitserse beurs voor CHF 19,54 per aandeel verhandeld.

Rob Rutten
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.