• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Newell Rubbermaid verkoopt Endicia

26/03/2015
De Noord-Amerikaanse fabrikant van consumentenartikelen Newell Rubbermaid Inc. (NYSE: NWL) heeft laten weten z’n postdivisieEndicia te zullen verkopen aan Stamps.com voor een bedrag van USD 215 miljoen. Endicia is een bedrijf dat zich richt op online frankeren van postpakketten, alsmede allerhande dienstverlening zoals tracking van pakketten, verzekeren, en het voorzien van een professionele look & feel. Het bedrijf werkt nauw samen met de US Postal Service, en noteerde in FY2014 een omzet van USD 60 miljoen. Stamps.com verstrekt vergelijkbare diensten.

Newell Rubbermaid is een fabrikant van uiteenlopende consumentenproducten zoals borden, bekers, opbergbakjes, hamers, kettingzagen, pennen & potloden, gordijnen, babywagens, en vele, vele andere artikelen. Het bedrijf heeft een aantal bekende merken in huis zoals Rubbermaid, Parker, Paper Mate, Levolor, Contigo, en Rotring. Newell Rubbermaid noteerde in FY2014 een omzet van USD 5,7 miljard, en wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 39,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.