• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Owens Illinois krijgt schadevergoeding van $455 miljoen

18/03/2015 Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Owens Illinois Inc een schadevergoeding ontvangt van Venezuela. De Amerikaanse glasproducent werd door een internationaal arbitragepanel in het gelijk gesteld. President Hugo Chavez legde in 2010 beslag op twee productiefaciliteiten van Owens Illinois, nadat hij het bedrijf beschuldigde van milieuschade en het exploiteren van werknemers. Owens Illinois Inc dat toen al meer dan 52 jaar opereerde in Venezuela ontkende de beschuldigingen.
Het arbitragepanel is niet in staat om aan te geven wat de daadwerkelijke schade is geweest vanwege de onterechte beschuldigingen en kent derhalve een schadevergoeding van $ 372 miljoen toe plus de gemiste renteopbrengsten. De woordvoerster van de Venezolaanse ministerie weigerde om commentaar te geven. Het betreft een van de vele zaken die lopen tegen de regering van Venezuela, aangezien Chavez in het verleden heeft getracht om meerdere bedrijven te nationaliseren.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.