• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Clariant opent nieuwe locatie in China

18/03/2015
De Zwitserse fabrikant van specialty chemicalsClariant AG (SIX Swiss: CLN), heeft onlangs in China een nieuwe productielocatie in gebruik genomen. De fabriek was voorheen onderdeel van het Chinese VitaPac, een lokaal marktleidend fabrikant van allerhande verpakkingsproducten die eind vorig jaar door Clariant werd overgenomen. De focus van VitaPac was voor een groot deel gericht op de productie van desiccant packets, de bekende silica gel zakjes die in productverpakkingen worden bijgesloten voor vochtabsorptie. De divisie Masterbatches van Clariant is eveneens gericht op de productie van vochtregulerende producten en zal de activiteiten in China aansturen. Naast een welkome uitbreiding van Clariant’s aanwezigheid in China (19 steden, 1.500 werknemers), is de nieuwe locatie tevens een belangrijke uitbreiding voor productverstrekking binnen de groeiende Asia Pacific regio.

Clariant AG heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van specialty chemicals, en is wereldwijd verbonden aan een ontelbare verscheidenheid van productieprocessen. Het bedrijf wordt momenteel aan de Zwitserse beurs voor CHF 17.83 per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.