• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Mogelijke spin off Lanxess

13/03/2015
Het Duitse chemieconcern Lanxess dat ook vestigingen in Nederland en België heeft, is momenteel in gesprek met diverse partijen om de SR divisie (synthetisch rubber) onder te brengen in een joint venture. Lanxess is momenteel met een reorganisatieprogramma aan de slag en de mogelijke spin off maakt daar deel van uit. Het reorganisatietraject is op 24 juli 2014 door de raad van bestuur in de hele groep ingevoerd en beoogt een groter concurrentievermogen. Het betreft een driefasenplan dat onder de naam ‘Let’s Lanxess again’ wordt uitgevoerd. De business units Butyl Rubber en Performance Butadiene Rubbers worden samengevoegd tot de business unit Tire & Specialty Rubbers. De business units High Performance Elastomers en Keltan Elastomers worden samengevoegd tot de business unit High Performance Elastomers. De productlijn speciaalchemie van de business units Rubber Chemicals, Functional Chemicals en Rhein Chemie worden ondergebracht in de nieuwe business unit Rhein Chemie Additives. Dankzij de bundeling van de additievenactiviteiten hoopt Lanxess nieuwe markten te kunnen ontsluiten en nieuwe klanten te bereiken. Ook zal de directie worden afgeslankt en zal de ;productie worden geoptimaliseerd en aangepast aan de eisen van de markt. Volgende week zal het bedrijf de jaarcijfers 2014 bekend maken.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.