• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Technip breidt onshore serviceverlening verder uit

20/02/2015 Het Franse Technip SA (Paris: TEC) heeft een contract binnengehaald van de Qingdao Soda Ash Industrial New Material & Technology Companyuit China. De Chinezen willen zo snel mogelijk beginnen met de bouw van een 500 KTA (kiloton per jaar) ethylbenzene styrene monomer (EBSM) productielocatie, en Technip zal het project voorzien van technische ondersteuning en materiaal. De EBSM locatie produceert toevoegingen voor de fabricage van verschillende soorten plastics. Technip is een Europese oil field service provider die diensten en materiaal levert aan de energiesector, met name gericht op productie en transport van grondstoffen (vnml. olie en gas). Met een vloot van 27 schepen is het bedrijf primair betrokken bij de productie en installatie van flexibele pijpleidingen en umbilicals (elektrische bekabeling die wordt gebruikt voor de oppervlakte aansturing van ROV’s (remote operated vehicles). Maar om wat minder afhankelijk te zijn van offshore activiteiten is het bedrijf in toenemende mate actief met allerhande onshore werkzaamheden. Technip wordt momenteel op de beurs van Parijs voor Euro 57,- per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.