• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Lanxess AG zoekt partner voor rubberdivisie

13/02/2015
De Duitse fabrikant van specialty chemicalsLanxess AG (Frankfurt: LXS) is op zoek naar een partner die een minderheidsbelang wil nemen in de synthetic rubber divisie van het bedrijf. Lanxess is een grote speler als het gaat om de productie van synthetisch rubber, en met een jaarlijkse omzet van Euro 4,5 miljard is deze divisie de grootverdiener binnen het bedrijf. Synthetisch rubber wordt veel gebruikt in de productie van autobanden en mede door overproductie staan de prijzen voor rubber onder druk. Lanxess is op zoek naar een partner die toegang heeft tot goedkope olie- en gasproducten om de productiekosten van rubber te reduceren, maar genoegen neemt met een belang van maximaal 40%. Geruchten doen de ronde dat het Saudische Aramco geinteresseerd zou zijn. Saudi Aramco is ’s werelds grootste exporteur van crude oil, maar wil zich graag wat meer gaan toeleggen op de productie van allerhande chemische toevoegingen en consumentenartikelen. Een samenwerking met Lanxess zou een interessante eerste stap kunnen zijn.

Aandeelhouders kunnen zich blijkbaar wel vinden in de plannen van Lanxess want het aandeel noteerde de afgelopen maand een stijging van maar liefst 29%. Lanxess wordt momenteel aan de beurs van Frankfurt voor Euro 44,62 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.