• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

FMC Corp stoot alkali divisie af

05/02/2015
Noord-Amerikaanse fabrikant van specialty chemicalsFMC Corp. (NYSE: FMC) heeft laten weten dat het zijn alkali divisie zal verkopen aan chemiebedrijf Tronox Ltd. voor een bedrag van USD 1,64 miljard. De transactie is inmiddels door het bestuur van beide bedrijven goedgekeurd. De alkali divisie van FMC is ’s werelds grootste leverancier van soda ash (natriumcarbonaat) en verbonden aan talloze productieprocessen zoals de fabricage van glas, papier, cosmetica, farmaceutische producten, textiel en waterzuivering. FMC had eind vorig jaar laten weten z’n alkali- en lithiumactiviteiten als een apart bedrijf in de markt te zetten, dus de verkoop van soda ash komt wel enigszins als een verrassing. Het is daarentegen wel in lijn met de gaande herstructureringen, en de opbrengsten van de verkoop zullen dankbaar worden ingezet om de schuldenlast te reduceren.

FMC wordt momenteel aan de beurs van New York voor USD 58.88 per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.