• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Harman stijgt met bijna 24%

30/01/2015
Gister maakte Harman International Industries Inc. zijn tweede kwartaalcijfers 2015 bekend. Harman werkt met een gebroken boekjaar. De kwartaalcijfers overtreffen de verwachting, hetgeen niet zo vreemd is aangezien Harman één van ‘s werelds meest gelauwerde en toonaangevende producenten van hoogwaardige audioapparatuur, voor zowel professionals en audiofiele amateurs, als de ‘mobiel verslaafde’ jeugd is. Naast de productie van iconische hi-fi merken als JBL, AKG, en Harman Kardon, heeft Harman zich met veel succes op de auto-industrie gestort, en is het bedrijf inmiddels met afstand marktleider op het gebied van auto audio en infotainment systemen.

De omzet steeg ten opzichte van het tweede kwartaal 2014 met 19% naar $1,6 miljard. De winst per aandeel steeg met maar liefst 64% naar $ 1,79 ten opzichte van het tweede kwartaal het jaar ervoor. Met deze mooie cijfers wordt de verwachting van winst per aandeel voor het volledige fiscale boekjaar 2015 verhoogd van $5,25 naar $5,85. In alle markten waarin Harman opereert is het bedrijf marktleider.


Naar aanleiding van deze cijfers steeg de koers van het aandeel met 23,75% naar $125,01. Afgelopen week kondigde Harman nog aan dat met Symphony Teleca en Red Bend Software gaat overnemen (HARMAN VERGROOT VOORSPRONG BINNEN INFOTAINMENT SEGMENT). Daarnaast maakte Harman afgelopen vrijdag nog bekend dat men gaat samenwerken met de Chinese zoekmachine Baidu Inc.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.