• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Rolls-Royce haalt order EDF binnen

29/01/2015
Het Britse Rolls-Royce Holdings (Londen: RR) heeft onlangs een grote order ontvangen van het Franse energiebedrijf EDF voor de levering van borium meetapparatuur. Deze apparatuur wordt gebruikt om de boriumconcentratie in het koelwater van kernreactoren te meten, en is een essentiele controle om de veiligheid in kerncentrales te waarborgen. Borium wordt verwerkt in de regelstaven van kernreactoren binnen de centrales. Frankrijk beschikt in totaal over 58 kerncentrales waarvan 34 in het bezit zijn van de EDF Group. De Energy divisie van Rolls-Royce levert wereldwijd aan 200 kerncentrales zogeheten I & C (instrumentation & control) producten en diensten, en was in 2013 goed voor een omzet van GBP 1 miljard.

Rolls-Royce Holdings richt zich voor het overgrote deel op de fabricage van vliegtuigmotoren, en is inmiddels de mondiale nummer 2 binnen dit segment. Maar dankzij de enorme know how op het gebied van ontbrandingsmotoren en straalmotoren heeft het bedrijf z’n clientèle in de loop der jaren flink zien uitbreiden, en worden inmiddels naast vliegtuigen ook allerhande schepen, raketten, ,helikopters, nucleaire onderzeeboten, krachtcentrales, etc. van Rolls Royce motoren voorzien. Rolls-Royce wordt momenteel op de beurs van Londen voorGBP 8,76 per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.