• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Harman vergroot voorsprong binnen infotainment segment

26/01/2015
Het Noord-Amerikaanse Harman International (NYSE: HAR) heeft laten weten dat er USD 1 miljard opzij wordt gezet voor de aankoop van Symphony Teleca en Red Bend Software. Deze bedrijven leveren software gericht op de integratie van elektrische en mobiele apparatuur binnen auto, huis, kantoor, etc., en zijn een belangrijke aanvulling op het huidige infotainment pakket van Harman. Als fabrikant van merken als JBL, AKG, Studer, Infinity, Revel, Mark Levinson, en HarmanKardon, is Harman al decennia lang één van ‘s werelds meest gelauwerde en toonaangevende producenten van hoogwaardige audioapparatuur. Gaandeweg is het bedrijf luxe auto’s van geluid gaan voorzien, en inmiddels is Harman marktleider binnen het zogeheten infotainment segment. Automotive Infotainment is een allesomvattende term voor high tech apparatuur die het autorijden zo aangenaam, veilig, en efficiënt mogelijk doet verlopen. Voorbeelden zijn 3D navigatie-info voor bestuurders, CD/DVD en Blu-ray voor kinderen op de achterbank, bluetooth verbinding tussen het audiosysteem en diverse Smartphones en MP3 spelers, en vele andere opties.

Voor Symphony Teleca zal naar verwachting USD 780 miljoen worden betaald, en Red Bend Software moet USD 170 miljoen gaan kosten. De aankopen zullen zoals gebruikelijk worden gefinancierd met een ‘cocktail’ van contanten, aandelen opties, en toekomstige bonussen.

Harman wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 101,56 per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.