• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Weer een record voor Baker hughes

21/01/2015
Eén van ’s wereld toonaangevende Oilfield Service Providers Baker Hughes (NYSE: BHI) kwam vandaag met cijfer over het vierde kwartaal 2014. Het bedrijf voorziet de mondiale olie- en gasindustrie van technische ondersteuning en benodigd materiaal voor de exploratie en winning van fossiele brandstoffen. Naast het Upstream segment levert Baker Hughes ook producten en diensten aan downstream activiteiten zoals raffinage en vervoer (pijpleidingen).

Ondanks de sterke daling van de olie prijs met meer dan 50% vanaf het hoogste punt in 2014 en het daarbij dalende aantal Amerikaanse olie- en gasplatforms (Rigs) heeft Baker Hughes beter dan verwachtte cijfers kunnen presenteren. De verwachtingen van analisten was dat Baker Hughes een winst per aandeel zou noteren van $ 1,07 en een omzet van $ 6,41 miljard. De daadwerkelijke winst per aandeel bedroeg $ 1,44 en er werd een recordomzet geboekt van$ 6,6 miljard.

De verwachting van Baker Hughes voor 2015 is dat de resultaten door de sterke daling in de prijs van olie negatief worden beïnvloed. Naast de daling van de prijs van olie is er nog altijd het bod van Halliburton om Baker Hughes over te nemen. Deze overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit en de aandeelhouders. Mocht deze overname niet doorgaan, moet Halliburton een bedrag van $ 3,5 miljard aan Baker Hughes betalen.

Baker Hughes wordt momenteel voor $ 56,62 per aandeel verhandeld.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.