• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Goldcorp neemt Probe Mines over

21/01/2015
e Canadese goudproducent Goldcorp (TSX: G) heeft laten weten dat het Probe Mines (TSX-V: PRB) zal aankopen voor een bedrag van CAD 526 miljoen. Goldcorp heeft momenteel een belang van 10% in Probe Mines en zal de overige 90% vergaren door elk Probe aandeel om te wisselen voor 1/5 aandeel Goldcorp. De deal zal naar verwachting eind maart worden afgerond. De meerwaarde van Probe zit zonder twijfel in het Borden Gold project gelegen in de Canadese provincie Ontario. Het Borden project is voor 100% in handen van Probe en bevat een voorlopige beraming van 2 miljoen ons goud. Het gaat hierbij overigens wel om zogeheten inferred & indicated resources, dus het is nog maar de vraag hoeveel er werkelijk gewonnen kan worden. Het Borden deposito ligt op 160 km afstand van een groot project van Goldcorp, en is wat dat betreft een logistiek aantrekkelijke aanwinst.

Goldcorp is één van ’s werelds big 3 goudproducenten en een lieveling onder beleggers. Het bedrijf onderscheidt zich door een zeer conservatief exploratie en productie beleid, en is in tegenstelling tot concurrenten Barrick en Newmont enkel actief in bewezen en betrouwbare ‘goudlanden’ zoals Canada en Mexico.

Goldcorp wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 28,60 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.