• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Arkema rond financiering Bostik af

21/01/2015
De Franse fabrikant van specialty chemicals, Arkema SA, heeft deze week de 3e en laatste financieringsfase afgesloten voor de aankoop van Bostik. Arkema maakte dankbaar gebruik van de huidige financiele onrust om 10 jarige obligaties te verstrekken tegen een zeer lage rente van 1,5%!. De uitgave leverde het bedrijf Euro 700 miljoen op. Eind vorig jaar (oktober en december) werden al eerder obligaties en aandelen verstrekt voor een opbrengst van Euro 1,05 miljard. September jl. liet Arkema weten dat het de lijm- en plakactiviteiten van Bostik (Total SA) wilde inlijven voor de somma van Euro 1,75 miljard. Veel analisten vonden dit bod wat aan de hoge kant, en beleggers maakten zich zorgen dat Arkema zich te diep in de schulden zou steken. Deze beleggersonrust was één van de oorzaken van de 40% koersdaling die Arkema over 2014 moest incasseren. Maar goed, die zorgen kunnen nu te rusten worden gelegd want Arkema heeft de financiering met een zeer strak uitgevoerd plan afgerond. Arkema is één van ’s werelds toonaangevende spelers binnen het adhesivessegment, en de aankoop van Bostik zal die positie verder verstevigen. Bijkomend voordeel op het bestuurlijk vlak is dat de huidige CEO van Arkema voorheen werkzaam was als CEO van de Bostik divisie. Hij weet dus als geen ander wat er wordt aangekocht en wat de meerwaarde zal zijn voor Arkema.

Arkema wordt momenteel op de beurs van Parijs voor Euro 57,80 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.