• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Koperprijs zakt naar laagste niveau in 5 jaar

15/01/2015 De lage olieprijs en de sterke dollar zorgen ervoor dat edelmetalen zoals koper onder druk komen te staan. Koper wordt uitgedrukt in dollars, dus wordt de aanschaf van koper voor partijen in China en Europa duurder. Daarnaast kwam de Wereldbank ook nog met een pessimistisch rapport over de economische groei wereldwijd. Dit alles zorgde ervoor dat gisteren de prijs van koper naar het laagste niveau in 5 jaar tijd zakte. De daling is al enkele jaren van duur, maar de laatste maanden zorgen voor een versnelling van de daling. Uiteraard is deze daling zorgwekkend, aangezien de ontwikkeling van de koperprijs door beleggers wordt beschouwd als graadmeter voor de economie. Koper wordt namelijk in veel industriële toepassingen gebruikt.

De daling van de koperprijs zorgde dat de aandelenkoers van een kopermijn zoals Ivanhoe Mines met circa 9% daalde. Maar ook kabelproducenten zoals General Cable ontvingen dit nieuws slecht, aangezien deze vaste prijsafspraken hebben en nu in verhouding meer moeten betalen dan ze zouden willen.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.