• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Auto’s in toenemende mate ’smartphone op wielen’

15/01/2015 Op de Detroit Auto Show die deze week van start is gegaan zal veel aandacht uitgaan naar alle high-tech ontwikkelingen op en rond het dashboard. Dankzij verbeterde signaalsterktes als 4G, 5G, etc., in combinatie met zeer geavanceerde infotainment systemen beschikken meer en meer auto’s tegenwoordig over een internetaansluiting.Streaming van muziek, hands free email gebruik (beluisteren, inspreken, verzenden), mobiele telefonie, netflix filmpjes op de achterbank, en actuele verkeersinfo met alternatieve routes, zijn slechts een kleine greep uit de enorme hoeveelheid ‘gemaks’toepassingen die deze ontwikkeling kan bieden. Maar ook op het gebied van veiligheid komen er steeds meer vernieuwingen op de markt. Snelheidsprojectie op de voorruit, automatische koplamp instellingen, ondersteuning bij afslaan en intersecties, en hulp bij inparkeren zijn voorbeelden van toepassingen die door verbeterde GPS en internetontvangst een vlucht zullen nemen. Veel van deze hulpmiddelen zijn al aanwezig in het luxe auto segment, maar infotainmentsystemen worden ook steeds meer in kleinere, goedkopere auto’s geplaatst. En deze ontwikkeling zal zich zeker voortzetten als overheden de diverse veiligheidstoepassingen gaan verplichten.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor bedrijven als Harman (NYSE: HAR)en Continental AG (Xetra: CON) die momenteel het gros van de autosector van dit soort infotainmentsystemen voorzien. Hun voorsprong is dusdanig groot dat ze de komende 10 jaar maximaal van deze ontwikkelingen zullen profiteren.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.