• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Safran en Cella Energy gaan nieuwe ‘luchtvaart-accu’ ontwikkelen

26/09/2014
Het Franse luchtvaartbedrijf Safran SA (Parijs: SAF) en het Engelse energiebedrijf Cella Energy gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een alternatief voor de chemische batterijen (accu’s) die nog altijd worden gebruikt in de meeste vliegtuigen. Cella Energy heeft een veilige en lichtgewicht methode ontwikkeld om waterstof in solide toestand te vervoeren en op te slaan, waarbij lage verhitting genoeg is om de waterstof te ‘bevrijden’. Met behulp van een fuel cell, een apparaat dat waterstof omzet in elektriciteit, willen Safran en Cella een lichtgewicht energiebron ontwerpen die aanzienlijk meer elektriciteit levert dan de huidige batterijen. Vliegtuigen worden in toenemende mate afhankelijk van elektronica, en gelet op de recente accu problemen met de nieuwe B787 Dreamliner is er behoefte aan een stabiel en krachtig alternatief. Als het Safran en Cella lukt om de logistieke problemen van waterstofopslag te verhelpen ligt de weg open voor een hele schare aan toepassingen.

Safran opereert op mondiaal niveau en is marktleidend producent van o.a. vliegtuigmotoren, landingsgestellen, transmissies, infrarood-apparatuur, periscopen, navigatiesystemenen, tactical drones, en allerhande biometrische beveiligingsapparatuur (iris-scanners en vingerafdruk identificatie). Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Parijs voor Euro 49,60 per aandeel verhandeld.

Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.